Günther Uecker

(Alemanya, 1930)


Günther Uecker va començar la seva formació artística el 1949. Més tard, a l’escola d’art de Düsseldorf estudià amb Otto Pankok a la Kunstakademie, on també va ser professor des de 1974.
A la dècada de 1950 inicia les seves obres amb claus. Al 1961, Uecker forma part del Grup Artístic ZERO, capitanejat per Heinz Mack i Otto Piene, i que proposa un nou estil artístic en contraposició a l’informalisme alemany. Una vegada dissolt el grup, Uecker  comença a martellejar claus en peces de mobles, instruments musicals i altres objectes de la casa. Amb els claus envaeix els objectes del món quotidià per tal de subvertir conceptes: utilitza la punyent percepció del clavetejat per parlar de diversos temes relacionats amb la cultura alemanya i el seu passat.
A partir d’aquí, la seva obra s’interessa per l’art cinètic i l’ús de màquines: va experimentar els fenòmens òptics de la llum, amb una sèrie d’instal·lacions que integraven activament a l’espectador. Materials naturals com la sorra i l’aigua apareixen a les seves instal·lacions, en una interacció dels diferents elements per crear sensacions de llum, espai, moviment i temps.
L’estructura dels seus clavetejats té una relació formal amb l’escriptura, s”ordenen de manera similar. De fet, fa obres on juxtaposa gravats de claus amb texts. Els objectes no hi són, però la seva petjada els converteix en signes que narren missatges hermètics. La nostra percepció pot captar-ho d’una manera intuïtiva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s