Rosalie Gascoigne

Austràlia 1917 – 1999


És una figura important en el món de l’art australià. Fa muntatges en pla, de materials trobats a la intempèrie o les escombraries: fusta, ferro, filferro, material auto-reflectant de les senyals de trànsit, que parpellegen i brillen en la llum, caixes de begudes, en rodanxes fines, caixes grogues de Schweppes; articles domèstics, materials de construcció com ara l’estany galvanitzat o l’acer, i rodets de cable.

Aquests objectes trobats són els elements del seu paisatge personal influït per la austera natura d’Austràlia. Ella els manipula, fragmenta i repeteix per crear abstraccions dinàmiques i molt poètiques. La combinació xocant de lírica i geometria permet a l’artista explorar nombroses possibilitats amb el llenguatge i els materials, a més de treballar la representació abstracta del paisatge. El text és un altre element important del seu treball, el retalla i reorganitza per crear xarxes abstractes però evocadores de les lletres i les paraules, de vegades al.ludint als mots encreuats i a la poesia.
Poc a poc el color i el text desapareixen del seu treball, i en els seus últims anys va crear composicions meditatives de color blanc o marró terra.
La seva primera exposició seriosa va ser a l’edat de cinquanta-set anys, i va continuar fent art fins que va morir als vuitanta-dos. Era mestressa de casa, mare de tres fills, casada amb un astrònom, que finalment va trobar el seu lloc com artista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s